Sastojci:

* 700 g boranije
* 300 g mlevenog mesa
* 150 ml paradajz-pelata ili kuvanog paradajza
* 150 ml vode
* 1 velika glavica crnog luka
* 50 ml ulja
* 3 kašike brašna
* 1 jaje
* 200 g kisele pavlake
* peršunov list
* 1 kašika mlevene paprike
* so, biber
* ako želite, stavite kolutove paradajza

img-0323.jpg
Foto: Letina kuhinja

Priprema:

1. Boraniju skuvajte u posoljenoj vodi da bude mekana.

2. Izdinstajte luk na ulju, dodajte meso, paradajz-pelat, vodu, peršunovo lišće, so, biber, mlevenu crvenu papriku. Krčkajte 10 minuta.

3. Oceđenu boraniju dodajte izdinstanom mesu koje ste sklonili sa šporeta. Dodajte 2 kašike brašna, promešajte i stavite sve u tepsiju ili vatrostalni pekač.

4. Umutite jaje s pavlakom, brašnom, malo posolite i prelijte preko boranije.

5. Pecite u rerni oko 20 minuta na najjačoj temperaturi.