Sastojci:

* 4 krompira
* 4 patlidžana
* 2 tikvice
* 3 paradajza
* 2 glavice luka
* 2 čena belog luka
* 5 paprika
* so i biber po ukusu
* maslinovo ulje
* 1/2 l mleka
* 4 kašike brašna

grcka-musaka-1.jpg
Foto: Printscreen Yputube/ The Cooking Foodie

Priprema:

1. Krompir isecite na kružiće i poređajte ga po dnu posude za pečenje podmazane maslinovim uljem.

2. Na krompir poređajte patlidžan. U odvojenoj posudi iseckajte paradajz i pomešajte ga s prethodno ispečenim i isečenim paprikama. Začinite solju i biberom po ukusu.
Paradajz smesa se sipa nakon patlidžana.

3. Luk i beli luk prodinstajte sa solju po ukusu i dodajte im iseckane tikvice. To je pretposlednji sloj musake i na kraju treba da se završi slojem patlidžana.

4. Uvijte posudu folijom i pecite u rerni na 250 stepeni.

5. Dok se musaka peče, pripremite preliv: pomešajte mleko s brašnom i začinite jednom kašičicom soli.

6. Kad se musaka ispeče, prelijte je ovom smesom i pecite još 15-20 minuta.