Recept za ovo predivno punjeno meso iz kese podelio je Jutjub kanal "Bakina kuhinja".
Foto: Printskrin@Bakina kuhinja/YouTube
Sastojci:
- belo pileće meso
- 100 g šunke
- 100 g kačkavalja
- malo senfa
- 2 jaja
- 100 g brašna
- 100 g prezli
- 50 g rendanog kačkavalja
- malo ulja
- so, začin za piletinu
- mleveni biber
Priprema:
Meso posoliti i izlupati između folije, u meso dodati začine za piletinu, mleveni biber i sve izjednačiti.
Raširiti šniclu, premazati senfom, staviti komad šunke i kačkavalja, pa donjim delom preklopiti. Jaja umutiti, na foliju sipati brašno i posebno prezle. U prezle umešati rendani kačkavalj.
Meso uvaljati u brašno, pa provući kroz jaja i na kraju prezle. Kad to lepo ispanirate, meso stavite u podmazanu kesu za pečenje i savijte kesu i malo je probušite.
Stavite u pleh i pecite na 220 stepeni, 30 do 40 minuta. Servirati toplo.
Bon appétit!
U nastavku pogledajte video:
Stil/Una.rs
Budi deo Stil zajednice.