Recept za ovo predivno punjeno meso iz kese podelio je Jutjub kanal "Bakina kuhinja".

Screenshot 2025-06-22 124213.jpg
Foto: Printskrin@Bakina kuhinja/YouTube

Sastojci:

  • belo pileće meso
  • 100 g šunke
  • 100 g kačkavalja
  • malo senfa
  • 2 jaja
  • 100 g brašna
  • 100 g prezli
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • malo ulja
  • so, začin za piletinu
  • mleveni biber

Priprema:

Meso posoliti i izlupati između folije, u meso dodati začine za piletinu, mleveni biber i sve izjednačiti.

Raširiti šniclu, premazati senfom, staviti komad šunke i kačkavalja, pa donjim delom preklopiti. Jaja umutiti, na foliju sipati brašno i posebno prezle. U prezle umešati rendani kačkavalj.

Meso uvaljati u brašno, pa provući kroz jaja i na kraju prezle. Kad to lepo ispanirate, meso stavite u podmazanu kesu za pečenje i savijte kesu i malo je probušite.

Stavite u pleh i pecite na 220 stepeni, 30 do 40 minuta. Servirati toplo.

Bon appétit!

U nastavku pogledajte video:

 Stil/Una.rs

00:39
Zapečena boranija sa slaninom Izvor: Milica Radović