Sastojci:

* 6 bataka s karabatacima
* 6 većih krompira
* 1 veća glavica crnog luka
* 1 srednja tikvica
* 2 paradajza
* 100 g maslaca
* 150 ml pirinča
* so, biber, aleva paprika
* voda za podlivanje

pilav.jpg
Foto: Pritnscreen/youtube/uradi sam

Priprema:

1. Razdvojiti batake i karabatake. Krompir iseći na srednje kocke, tikvicu i paradajz na kockice, a crni luk što sitnije. Seckano povrće pomešajte, dodajte pirinač i po ukusu začinite solju, biberom i alevom paprikom. Sve to rasporedite u tepsiju i dodajte vrlo malo vode (voda se dodaje postepeno, da jelo ne bi bilo previše retko).

2. Preko povrća složite blago začinjeno pileće meso, a može i neko drugo koje ste pripremili, i na svaki komad stavite kockicu maslaca.

3. Pecite na temperaturi od oko 180 stepeni, povremeno dodajući vodu (jelo ne sme da pliva u njoj). Po želji, pleh možete prekriti alu-folijom (nije obavezno). Pred kraj pojačajte temperaturu da meso lepo porumeni (i skinite foliju ako ste je koristili).