Sastojci:

* 4 velike tikvice
* 30 g maslaca
* 2 kašike maslinovog ulja
* 1 manji crni luk
* 4 zrela paradajza
* 4 kašike svežeg bosiljka
* so, biber
* 250 g sira (po želji kačkavalj ili feta)

tikivce.jpg
Foto: Printscreen Youtube / Kuhinja za 10

 Priprema:

1. Presecite tikvice po dužini, izdubite ih i sitno nasecite sredinu. Na maslacu i kašiki maslinovog ulja dinstajte naseckani luk dok ne omekša. Dodajte sredinu tikvica, paradajz, bosiljak, so i biber i dinstajte pet minuta, uz stalno mešanje.

2. Nauljite unutrašnjost tikvica i stavite ih u lim za pečenje. Pecite pet do 10 minuta na 180°C.

3. Izvadite i napunite tikvice pripremljenom smesom, pokrijte usitnjenim sirom i zapecite još 10-15 minuta.