Sastojci:

* 1 srednje velika tikvica
* 2 jajeta
* brašno (po potrebi)
* prezle (po potrebi)
* ulje
* so po ukusu

shutterstock-644813350.jpg
Foto: Shutterstock

 Sastojci:

1. Tikvicu oljuštiti i iseći na kolutove jednake debljine (4-5 mm). Posoliti ih i ostaviti malo da odstoje i puste vodu, a zatim procediti.

2. Brašno i prezle sipati u odvojene tanjire, a jaja umutiti i posoliti.

3. Svaki kolut tikvice uvaljati prvo u brašno, pa u jaja, zatim mrvice i ređati u tepsiji u koju ste prethodno stavili papir za pečenje dobro naprskan uljem u spreju.

4. Tikvice ređajte jednu po jednu, a zatim ih opet poprskajte uljem u spreju ili premažite četkicom namočenom u ulje i stavite u rernu da se peku na 190 stepeni. Nakon desetak minuta ih izvadite.