Sastojci:

Za šećerni premaz:

  • 100 g šećera
  • pola šolje vode

Za beli sloj:

  • 4 jaja
  • 300 ml mleka
  • 400 g kondenzovanog mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Za čokoladni sloj:

  • 2 jaja
  • 160 ml mleka
  • 6 kašičica ulja
  • 75 g šećera
  • 6 kašika kakao praha
  • 250 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

 Priprema:

Najpre napraviti šećerni preliv tako što ćete istopiti šećer i dodati mu vodu, te mešati dok ne postignete odgovarajući egzistenciju, a onda obložiti kalup premazom.

Zatim umutiti sastojke za beli sloj kolača i uliti u kalup, a na kraju promešati sastojke za čokoladni deo i sipati u pleh sa šećernim prelivom i belim slojem.

Kalup staviti u plitak pleh napunjen vodom, prekriti folijom i peći na 180 C u rerni 90 minuta.

Prijatno!