Sastojci:

Za testo:

  • 3 jaja
  • 1 čaša ( 200ml) šećera
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša ulja
  • 2 čaše brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 250 g jagoda
  • 250 g mix crveno voće (ribizle, maline, kupine)
20200422-152139.jpg
Foto: Bakina kuhinja

  Priprema:

Prvo uključite renu na 200 stepeni. U jednu dublju činiju sipati šećer, vanilin šećer i jaja. S mikserom dobro izmutiti par min dok ne bude lepo gusto i pufnasto. Dodati ulje i opet malo izmutiti mikserom. Dodavati polako ostale sastojke: brašno, jogurt, prašak za pecivo, malo po malo dok mutite. Dodajte postepeno.

U dublju tepsiju, srednje veličine, koju ste dobro nauljili i sipali malo brašna, sipati smesu i peći u zagrejanoj rerni oko 35-40 min. dok ne dobije lepu tamniju boju od gore i po ćoškovima. Proveriti s čačkalicom da li je pečeno do kraja.