Sastojci:
- 3 jaja
- 1 čaša od 2 dl. jogurta
- 1 čaša vode
- 2 male ravne kašičice soli
- 50 ml. ulja
- 1 kašika sode bikarbone
- Po četiri kašike ovsene, ražene, ječmene pahuljice.
Seme:
- susam, lan, čia, golice
- Ostavite 15 minuta da nabubre.
- Zatim dodajte brašno: 2 supene kašike heljdinog, 2 raženog, 2 kašike ječmenog, 2 kašike mekinja, 2 kašike kukuruznog brašna
- Po potrebi dodajte još oko 100ml. vode.
Priprema: U plastičnu činiju umutite jaja sa jogurtom, ovdom, uljem, soli, sodom bikarbonom. Dodajte pahuljice, a potom i semenje. Kada nabubri dodajte brašno i još malo vode ako je previše gusto. Bez čekanja da naraste, preručite smesu u pleh i pecite oko pola sata na 180 stepeni Celzijusa.
Budi deo Stil zajednice.