Sastojci:

  • 3 jaja
  • 1 čaša od 2 dl. jogurta
  • 1 čaša vode
  • 2 male ravne kašičice soli
  • 50 ml. ulja
  • 1 kašika sode bikarbone
  • Po četiri kašike ovsene, ražene, ječmene pahuljice.

Seme:

  • susam, lan, čia, golice
  • Ostavite 15 minuta da nabubre.
  • Zatim dodajte brašno: 2 supene kašike heljdinog, 2 raženog, 2 kašike ječmenog, 2 kašike mekinja, 2 kašike kukuruznog brašna
  • Po potrebi dodajte još oko 100ml. vode.

Priprema: U plastičnu činiju umutite jaja sa jogurtom, ovdom, uljem, soli, sodom bikarbonom. Dodajte pahuljice, a potom i semenje. Kada nabubri dodajte brašno i još malo vode ako je previše gusto. Bez čekanja da naraste, preručite smesu u pleh i pecite oko pola sata na 180 stepeni Celzijusa.