Sastojci:

* 500 g šupljih kratkih makarona
* 100 g slanine
* 4 kašike ulja
* so, biber
* 200 g listića trapista
* 2 prstohvata slatke mlevene paprike

stock-photo-oven-baked-pasta-carbonara-traditional-italian-recipe-105942308.jpg
Foto: Igor Dutina/Shutterstock

Priprema:

1. U veliku šerpu sipajte vodu i malo soli, skuvajte testeninu, pa je dobro ocedite.

2. Rernu zagrejte na 200 stepeni.

3. Nasecite slaninu na trake i kratko je propržite na vrućem ulju. Zatim je izvadite i pomešajte s testeninom. Pobiberite i posolite.

4. Sir i mešavinu s testeninom poređajte u slojevima u posudu za musaku tako da završite listićima sira na vrhu. Pospite mlevenom paprikom i pecite 25-30 minuta dok sir ne počne da se topi, ali pazite da ne potamni.