Sastojci:
- 4 jajeta
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1,5 dl ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 dl jogurta
- 400 g mlevenog maka
- 500 g tankog testa za baklavu
Sirup:
- 1/2 l vode
- 250 g šećera
- 1 limun

Priprema:
1. Jaja, šećer i vanilin šećer penasto umutite. Dodajte ulje, prašak za pecivo, jogurt i mak i sve lepo sjedinite.
2. U nauljenu tepsiju za baklavu stavite dva lista kora i premažite delom nadeva s makom. Postupak ponavljajte dok sve ne potrošite i na kraju odozgo stavite dva lista kora. Ovako poređanu baklavu isecite na kocke ili trouglove i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.
3. U međuvremenu u šerpu stavite vodu i šećer, pa kad provri, kuvajte još desetak minuta. Na kraju dodajte limun nasečen na kolutove. Sirup prelijte preko baklave i odozgo poređajte kolutove limuna.