Potrebno je:
- mleko 300 ml
- sveži kvasac 42 g
- so 1 supena kašika
- šećer 1 supena kašika
- jaja 2 + jedno belance ( žumance za premazivanje pogače)
- ulje 3 supene kašike
- prašak za pecivo pola kesice
- jogurt 1 čaša
- brašno 850 g
- margarin 200 g
- susam po ukusu
Kako pripremiti:
U mlako mleko dodati: kvasac, šećer, so, ulje, jaja, čašu jogurta, prašak za pecivo i zamesiti testo. Ostaviti testo 60 minuta da nadođe. Podeliti testo na dva dela (900 gr i 700 kr). Testo od 900 gr rastanjiti u obliku pravougaonika i premazati sa pola margarina i uviti u rolat.
Makazama ili oštrim nožem seći pužiće debljine 2 cm. Pužiće ređati unutar šerpe tako da se oni preklapaju na pola. Drugi deo testa (700 gr) rastanjiti u pravougaoni oblik, premazati preostalim margarinom. Jednu stranu testa iseći rebrasto i uviti testo u rolat, tako da rebrasti deo testa dođe na kraju i vidljiv je.
Tako pripremljenu smesu ubaciti u središnji deo posude. Pogaču ostaviti 30 minuta da nadođe, premazati je žumancetom, posuti susamom i peći 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.