Slobodan Boba Živojinović, nekadašnji teniser, poznat je kao veliki gurman, te ga neretko i njegova lepša polovina Lepe Brena hvali zbog sjajnih veština u kuhinji! Međutim, malo je poznato da Boba pravi fenomenalne slatkiše, a omiljena poslastica u njihovom domu, posebno za praznike je - baklava za pistaćima.
Sastojci:
- Sveže kore za baklavu
- 350 g maslaca
- 350 g mlevenih pistaća
- 2 kašike kristal-šećera
Foto: preentscreen/Youtube
Za sirup:
- 4 šolje vode
- 3 šolje šećera
- sok od jednog limuna
Kako je Boba priprema?
Sastojke za sirup sjedinite i prokuvajte. Kore ređajte u pleh, svaku premažite maslacem i pospite pistaćima pomešanim sa kristal-šećerom. Isecite i pecite na 200ºC 40 minuta. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom koji ste pre toga dobro ukuvali.
Budi deo Stil zajednice.