Slobodan Boba Živojinović, nekadašnji teniser, poznat je kao veliki gurman, te ga neretko i njegova lepša polovina Lepe Brena hvali zbog sjajnih veština u kuhinji! Međutim, malo je poznato da Boba pravi fenomenalne slatkiše, a omiljena poslastica u njihovom domu, posebno za praznike je  - baklava za pistaćima. 

Sastojci:

  • Sveže kore za baklavu
  • 350 g maslaca
  • 350 g mlevenih pistaća
  • 2 kašike kristal-šećera
snimak-ekrana-2592.jpg
Foto: preentscreen/Youtube

Za sirup:

  • 4 šolje vode
  • 3 šolje šećera
  • sok od jednog limuna

Kako je Boba priprema?

Sastojke za sirup sjedinite i prokuvajte. Kore ređajte u pleh, svaku premažite maslacem i pospite pistaćima pomešanim sa kristal-šećerom. Isecite i pecite na 200ºC 40 minuta. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom koji ste pre toga dobro ukuvali.