Sastojci:

* 170 g tamne čokolade * 80 g maslaca * 4 jajeta * 100 g šećera * 30 g badema, lešnika ili oraha * 1 prstohvat soli

img-6321.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

1. Zagrejati rernu na 180 stepeni, pleh premazati maslacem.

2. Čokoladu iskidati na komadiće pa je rastopiti na pari s maslacem i prstohvatom soli. Penasto umutiti jaja sa šećerom. Varjačom lagano sjediniti obe smese. Na kraju umešati mlevene bademe (lešnike ili orahe).

3. Sipati testo u kalup i peći oko 20 minuta, sve dok površina ne postane čvrsta i gipka.

4. Izvaditi kolač iz rerne, sačekati da se ohladi, a zatim ga posuti šećerom u prahu.

Lenja pita - Zaboravljena jela Srbije

07:33
Lenja pita - Zaboravljena jela Srbije Izvor: adriamedia.tv

Donosimo vam najbolji recept za sočan čokoladni kolač.