Šeherzada torta: Brza, a tako ukusna i svečana poslastica koju ćete praviti stalno

Šeherzada torta je jedna od najpopularnijih torti sa naših prostora a pravi se od keksa i fila

Recepti
Šeherzada torta: Brza, a tako ukusna i svečana poslastica koju ćete praviti stalno
Recept za brzu šeherzada tortu, Foto: Printscreen/youtube

Potrebno je :

  • 200 gr keksa / po mogićstvu turskog/
  • 1 l mleka
  • 100 gr karamel bombona
  • 3 pudinga od karamele
  • 4 kašike šećera
  • 150 gr maslaca ili margarina
  • 50 gr šećera u prahu
  • 250 gr šlag kreme -vanila
  • Dekoracija po želji

Priprema: Malo mleka odvojiti za puding, a u ostatak staviti bombone i šećer da se skuvaju, da provre pa zakuvati puding izmešan sa mlekom i skloniti i ohladiti.

Prohlađen puding izmeđati sa šećerom i margarinom. Šlag kremu umutiti po upustvu.

Poređati keks pa ga premazati kremom, staviti drugi sloj keksa, pa šlag kremu, pa fil i keks i šlag krema i sve tako dok ne potrošite materijal. Ukrasiti po želji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs