baš dobro jelo

Zapečena boranija s piletinom: Veoma ukusan ručak iz rerne koji će voleti čak i oni koji ne vole boraniju

Poslužite uz sezonsku salatu po želji

Recepti
Autor:
Zapečena boranija s piletinom: Veoma ukusan ručak iz rerne koji će voleti čak i oni koji ne vole boraniju
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 4 pileća bataka
  • 100 g crnog luka
  • 500 g boranije
  • 200 ml mleka
  • 1 paradajz ili paradajz pelat
  • 2 kašike ulja
  • 2 jajeta
  • peršun
  • so, biber
boranija s piletinom
foto: Shutterstock

Priprema:

Skinite kožicu s pilećih bataka i izvadite kosti. Na zagrejanom ulju propržite batake. Kad porumene, dodajte sitno seckan crni luk i boraniju, pa dinstajte desetak minuta. Dodajte paradajz isečen na kockice (paradajz pelat ili gusti sok od paradajza). Začinite po ukusu i nastavite s dinstanjem.

Kad boranija bude skoro gotova, sipajte je u nauljenu vatrostalnu posudu, prelijte jajima razmućenim u mleku i zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Pospite peršunom i poslužite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs