Odlično

PILETINA S BLITVOM: Sočno i jako ukusno jelo, možete ga poslužiti s krompir pireom ili s pirinčem

Veoma brzo se pravi, a ukus je božanstven

Recepti
Autor:
PILETINA S BLITVOM: Sočno i jako ukusno jelo, možete ga poslužiti s krompir pireom ili s pirinčem
Foto: Shutterstock

Sastojci:

-500 g pilećeg filea -100 g kačkavalja -100 g šunke -200 g blitve -so, biber -ulje -1 dl neutralne pavlake -kajmak

Piletina sa spanaćem
foto: Profimedia

Priprema:

1. Blitvu oprati, očistiti od drškica, iseckati i pržiti na ulju oko pet minuta.

2. Pileći file iseći na četiri dela i dobro ga izlupati. Na polovinu šnicle staviti tanko isečen kačkavalj, blitvu i šunku. Začiniti i preklopiti drugom polovinom.

3. Pržiti na malo ulja oko 15 minuta. U drugoj posudi izmešati mladi kajmak s pavlakom i zagrejati do krčkanja.

4. Punjene šnicle iseći napola i preliti sosom. Servirati uz pire krompir, pirinač ili grilovano povrće.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs