Kad dođe vreme posta, često smo u dilemi šta da spremimo, a da nije jedno te isto. Tako da je posni gulaš pravi i pun pogodak.
Sastojci
- 500g šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 čen belog luka
- 1 sveža paprika
- suvi začin
- so i biber
- peršun
- 1 dl soka od paradajza
Priprema
Iseckajte crni luk i papriku. Šargarepu narendajte i stavite sve zajedno sa malo ulja i vode da se dinsta. Dodajte suvi začin. Dinstajte 15 minuta. Za to vreme, u drugu posudu stavite šampinjone isečene na krupnije listiće sa solju i biberom i malo ulja. Ostavite da se krčka. Šampinjoni će za oko 20 minuta biti gotovi. U omekšalu šargarepu, luk i papriku dodajte beli luk. Sjedinite sve zajedno i dodajte paradajz pa ostavite da prokrčka još 5 minuta. Naš predlog je da dodate i pirinač kao prilog.