Posni gulaš od šampinjona: Ručak za koji treba malo vremena, a toliko je ukusan da meso nije ni potrebno

Kažu da je ručak toliko ukusan, da meso i nije potrebno

Recepti
11:41h Autor:
Posni gulaš od šampinjona: Ručak za koji treba malo vremena, a toliko je ukusan da meso nije ni potrebno
Foto: Shutterstock

Kad dođe vreme posta, često smo u dilemi šta da spremimo, a da nije jedno te isto. Tako da je posni gulaš pravi i pun pogodak.

Sastojci

  • 500g šampinjona
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 čen belog luka
  • 1 sveža paprika
  • suvi začin
  • so i biber
  • peršun
  • 1 dl soka od paradajza
Gulaš
foto: Bakina kuhinja

Priprema

Iseckajte crni luk i papriku. Šargarepu narendajte i stavite sve zajedno sa malo ulja i vode da se dinsta. Dodajte suvi začin. Dinstajte 15 minuta. Za to vreme, u drugu posudu stavite šampinjone isečene na krupnije listiće sa solju i biberom i malo ulja. Ostavite da se krčka. Šampinjoni će za oko 20 minuta biti gotovi. U omekšalu šargarepu, luk i papriku dodajte beli luk. Sjedinite sve zajedno i dodajte paradajz pa ostavite da prokrčka još 5 minuta. Naš predlog je da dodate i pirinač kao prilog.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs