Sastojci:
- 200gr pirinča obarite u slanoj vodi
- 2 obarene šargarepe
- 2 obarena krompira
- 4 kisela krastavčića
- 1 veza peršuna
- 10 maslina
- 5 jaja
- 400-450gr parizera, šunka
- 300gr majoneza
- 400gr kisele pavlake ili milerama
Dekoracija:
- Masline, čeri, krastavac, peršun, jaje
Priprema: Pirinač se skuva pa se u njega doda sitno seckan peršun, šunku, masline i kiselu pavlaku. Izmešati pa polovinu smese staviti u kalup za tortu. Preko stavite sloj majoneza, preko staviti rendanu obarenu šargarepu, pa krompir, pa jaja, pa krastavčiće, ostatak fila pa opet rendajte jaja, krastavčiće, pa krompir. Preko staviti kiselu pavlaku i mileram i dodati masline, čeri ili krastavčiće. Kada prenoći tortu servirati na sto.