Neka ove godine, praznična trpeza bude lepša nego ikada. Decembar je uveliko počeo, a to znači da je pravo vreme za razmišljanje o novogodišnjoj trpezi. Pronašli smo recept za vrlo ukusno i zanimljivo predjelo na oko.
Sastojci:
- 500 gr krem sira
- 150 gr kiselih krastavčića
- 200 gr obarene piletine (ili šunke)
- 50 gr majoneza
- 1 čen belog luka (po ukusu)
- so po ukusu
- badem za dekoraciju
Priprema:
U krem sir dodati sitno iseckan beli luk, dodati majonez i smesu umutiti mikserom ili dobro promešati.
Sitno iseckati krastavčiće, a obarenu piletinu (ili šunku) iseći na manje kockice. Dodati u prethodnu smesu. Posoliti po ukusu.
Sve dobro promešajte, a zatim oblikujte smesu u oblik šišarke, pa porađajte na tanjir.
Poređajte bademe na oblikovanu smesu od sira (kao na slici). U krasite salatu grančicama mirođije ili ruzmarina.
Predjelo je spremno. Prijatno!