Neka ove godine, praznična trpeza bude lepša nego ikada. Decembar je uveliko počeo, a to znači da je pravo vreme za razmišljanje o novogodišnjoj trpezi. Pronašli smo recept za vrlo ukusno i zanimljivo predjelo na oko.

Sastojci:

  • 500 gr krem sira
  • 150 gr kiselih krastavčića
  • 200 gr obarene piletine (ili šunke)
  • 50 gr majoneza
  • 1 čenbelog luka (po ukusu)
  • so po ukusu
  • badem za dekoraciju

Priprema:

U krem sir dodati sitno iseckan beli luk, dodati majonezi smesu umutiti mikserom ili dobro promešati.

Sitno iseckati krastavčiće, a obarenu piletinu (ili šunku) iseći na manje kockice. Dodati u prethodnu smesu. Posoliti po ukusu.

Sve dobro promešajte, a zatim oblikujte smesu u oblikšišarke, pa porađajte na tanjir.

Poređajte bademena oblikovanu smesu od sira (kao na slici). U krasite salatu grančicama mirođije ili ruzmarina.

Predjelo je spremno. Prijatno!

shutterstock-1564357588.jpg
Foto: Shutterstock

Vreme je za pripremu najlepših đakonija