fenomenalno

Recept za lepljivi batak: Kada probate ovo preukusno jelo, shvatićete zašto se kaže "prste da poližeš"

Jelo je najbolje servirati s pečenim krompirom ili pireom

Recepti
Autor:
Recept za lepljivi batak: Kada probate ovo preukusno jelo, shvatićete zašto se kaže "prste da poližeš"
Foto: Shutterstock

Sastojci:

* 800 g pilećih bataka * 400 g mocarele * 400 ml neutralne pavlake * so i biber po ukusu * 1 praziluk * mala grančica ruzmarina

pileći bataci
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Batak (najbolje otkošten) očistiti od kostiju i ispeći u tiganju. Kad je skoro pečen, izvaditi ga iz tiganja i na istoj masnoći propržiti sitno isečen praziluk i grančicu ruzmarina, a nakon toga batak vratiti u tiganj. U to sipati neutralnu pavlaku i ostaviti da se krčka 10 minuta.

2. Nakon toga sve preručiti u tepsiju, mocarelu iseći na parčiće i složiti je preko bataka, sve staviti u rernu i peći 15 minuta na 180 stepeni.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs