Desert koji obožavamo

Bajadere s keksom: Ovo je kolač koji se topi u ustima. Nema osobe koja ga ne voli

Poslužite ih uz šolju domaće crne kafe

Recepti
Autor:
Bajadere s keksom: Ovo je kolač koji se topi u ustima. Nema osobe koja ga ne voli
Foto: Shutterstockt

Sastojci:

* 200 g maslaca * 200 g šećera * 100 ml mleka * 100 g čokolade za kuvanje * 90 g kikirikija * 270 g mlevenog plazma keksa

Glazura:

* 60 g maslaca * 100 g čokolade

Bajadera
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Na slaboj vatri istopite maslac, pa mu dodajte šećer. Nakon toga dodajte čokoladu, mleko, keks i sitno seckan (ili krupno samleven) kikiriki.

2. Sipajte smesu u kalup.

3. Istopite čokoladu i maslac za glazuru, pa time prelijte kolač u kalupu.

4. Stavite ga u frižider da se pre služenja stegne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs