Sastojci:
- 40 gr. svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 jajeta
- 100 ml. jogurta
- 50 ml. ulja
- 300 ml. tople vode
- 400 gr. kukuruznog brašna
- 400 gr. belog brašna (plus još 100 gr. brašna da se premesi)
- 1,5 kašičica soli
- oko 50 gr. margarina ili maslaca plus so
- jaje za premazivanje
- susam
Priprema: Aktivirajte kvasac sa šećerom i malo tople vode. Dodajte jogurt, jaja, kukuruzno i belo brašno, malo soli i umesite testo koje ćete ostaviti da nakvasi. Nakon toga razvucite testo što više možete, pa ga premažite sa maslacem i malo soli. Savijte u rolat, pa isecite jednake parčiće. Parčiće poređajte u krug u pleh, premažite jajima i pospite sa susamom. Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni Celzijusa.