Domaća lepinja sa sojinim mlekom: Posna, meka i savršena za doručak

Savršena, hranljiva, topla pogača koja je savršena za doručak

Recepti
Domaća lepinja sa sojinim mlekom: Posna, meka i savršena za doručak
Domaća lepinja sa sojinim mlekom, Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 200 ml sojinog mleka
  • 10 gr kvasca
  • 2 kašike ulja
  • na vrh noža praška za peciva
  • 400 gr brašna

Priprema: Sojino mleko se priprema tako što soju potopite u vruću vodu i ostavite da odstoji bar dva sata ili preko noći da nabubri.

Sipajte vodu 4:1 i izblendajte dobro pa procedite.

Nadošni kvasac sipajte u vanglicu i sipajte sojino mleko, ulje i brašno i malo soli zamesite glatko testo.

Ostavitie da naraste pa obradite rukama i podelite na dva dela oblikujući lopte. Pokrijte i ostavite da odmori 10 minuta pa svaku rukama istanju i opet pokri da narastu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs