Pastrmka sa porćem je neodoljiv specijalitet, a pravi se toliko lako, da ne možete ni da pretpostavite. Ukus je očaravajući, a imaćete i obrok koji je veoma zdrav, te možete jesti bez griže savesti.
Sastojci:
- 3 pastrmke
- 2 čena belog luka
- ruzmarin, peršunov list
- maslinovo ulje
- biber
- morska so
- 4 krompira
- 1 paradajz
- 1 tikvica
- 2 šargarepe
- 2 zelene paprike
- 2 crvena luka
- limun

Priprema:
1. U činiju sipati malo ulja, dodati morske soli, izdrobljen beli luk, naseckan peršunov list i ruzmarin. Tom smesom malo napuniti i istrljati ribu, pa je poređati u podmazan pleh.
2. Povrće iseći na krugove, pa ga uvaljati u marinadu od ulja i belog luka. Poređati ga po ribi i između nje. 3. Peći na 200 stepeni oko 40 min.