Lako za pravljenje

GRIZ-ALVA SAMO ZA ONE KOJI VOLE SLATKO UZ KAFICU: Zašto ne biste napravili malo drugačiji desert nego inače

Odušviće vas ova orijenralna poslastica koja se savršeno slaže uz domaću kaficu

Recepti
Autor:
GRIZ-ALVA SAMO ZA ONE KOJI VOLE SLATKO UZ KAFICU: Zašto ne biste napravili malo drugačiji desert nego inače
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1/2 kg griza
  • 1/2 kg šećera
  • 1/2 l mleka
  • 100 g iseckanih oraha
  • 250 g maslaca
griz alva, alva
foto: Shutterstock

Priprema:

1. U tiganju s rastopljenim maslacem tri minuta pržiti orahe. Uz neprekidno mešanje, dodati griz dok ne dobije svetlozlatnu boju. Zatim dodati šećer i postepeno dolivati mleko uz neprekidno mešanje.

2. Kad smesa dobije potrebnu gustinu, sklonite je sa šporeta, poklopite i ostavite da odstoji petnaestak minuta.

3. Masu presuti u sud obložen papirom za pečenje ili alu-folijom, rasporediti je po celoj površini i ostaviti da se ohladi.

4. Ohlađenu alvu prevrnuti na radnu površinu i iseći na parčiće. Servirati na činiju i ukrasiti orasima, cimetom ili čokoladnim prelivom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs