Sastojci za recept:

  • 10-15 sušenih paprika
  • 500gr mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 2,3 čena belog luka
  • 1,2 veze mladog luka ili praziluka
  • šolja pirinča
  • so, biber, suva začinska paprika, brašno i ulje

Priprema: Na ulju prodinstajte crni luk ili praziluk, a potom i beli luk. Zatim dodajte opran pirinač, a zatim i mleveno meso. Sve izmešajte i dodajte začine pa ponovo izmešajte.

Paprike napunite i stavite u dublju činiju.

U tiganju gde se dinstalo meso, nalijte vodu, zatim stavite još začina i brašna i sve dobro izmešajte. Prelijte preko paprika, poklopite folijom i stavite u rernu da se zapeče na 180 do 200 stepeni Celzijusa.

Punjene crvene paprike su tradicionalno srpsko jelo kojem niko ne može odoleti. Gurmanski doživljaj