Potrebno za biskvit: 4 jaja; 200 gr šećera; 1 vanilin šećer; 100 gr mlevenih oraha ili lešnika; 5 supenih kašika skuvane crne kafe - hladne; 5 kašika punih brašna; 1 prašak za pecivo; 3 kašike ulja.

Odvojite belance od žumanca. Umutite belance. U žumance dodajte šećer pa umutite. Žumancima dodajte ulje. Dodajte kuvanu, hladnu kafu. Izmeašajte brašno, pašak za pecivo i orahe pa sve umutite zajedno sa jajima. Na kraju smesi dodajte i belance.

Umućen biskiv peći na 180 stepeni oko 30 minuta.

Potrebno za prvi fil: 400 ml mleka; 5 punih kašika brašna; 2 žumanca;(U mleko dodajte žumance i brašno pa umutiti mikserom. Zatim stavite na ringlu da blago provri kako bi se napravio puding.)

Potrebno za drugi fil: 200gr margarina; 10 kašika šećera; 1 vanilin šećer; 100 gr otopljene čokolade; 3 kašike oraha. (Čokoladu rastopiti pa dodati margarin. Zatim šećer, vanilin šećer i orahe, pa sve umutiti zajedno).

Sjedinite oba fila.

Na koru naneti ovaj bogati fil pa posuti mlevenim orasima i čokoladom.

Bonus video:

02:40
LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji "Majke i snajke": Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara Izvor: Kurir televizija
02:40
LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji "Majke i snajke": Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara Izvor: Kurir televizija

Titov kolač je kremast, pun fila i mekog biskvita - jednostavno savršen desert

Titov kolač je kremast, pun fila i mekog biskvita - jednostavno savršen desert