BEGOVA ČORBA: Svakom kašikom krepi organizam tokom zimskih dana, nešto najvalitetnije što možete spremiti za ručak

Ako nemate ideju šta da spremite za ručak, neka to bude čorba koja krepi organizam

Recepti
Autor:
BEGOVA ČORBA: Svakom kašikom krepi organizam tokom zimskih dana, nešto najvalitetnije što možete spremiti za ručak
Begova čorba, Foto: Shutterstock

Ovako spremljena kvalitetna i kalorična čorba može da se jede i tokom dva dana.

Potrebno je:

  • 1 litar vode;
  • zelen (šargarepa i koren paštrnaka) isečena na kockice;
  • 100 grama bamija (obavezna u ovoj čorbi);
  • 300 grama telećeg mesa isečenog na kockice;
  • 300 grama pilećeg mesa isečenog na kockice;
  • 2-3 listića lovora; maslac;
  • 1 kašika brašna;
  • malo vode i mleka;
  • so, biber;
  • 50 ml pavlake;
  • 1 jaje; muskatni oraščić; sitno seckan peršun; limunov sok.

Način pripreme: U litar vode dodati zelen (šargarepu i koren paštrnaka) isečenu na kockice, 100 grama bamije, po 300 grama telećeg i pilećeg mesa isečenog na kockice i 2-3 listića lovora. Kuvati 2-3 sata. Dodavati vodu po potrebi.

U posebnoj činiji izmešajte maslac, brašno, mleko i malo vode. Kad napravite takvu zapršku sipajte je u čorbu koja vrti. Mešajte. Zatim u činiji umutite jaje i pavlaku pa i to dodajte u čorbu koja vri. Dodajte i muskatni oraščić. Dodajte peršun pa sklonite sa ringle.

Limunov sok dodajte po želji.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs