3 POSNA RECEPTA KOJA VAM NIKADA NE BI PALA NA PAMET: Prave domaćice znaju kako da najbolje iskombinuju namirnice

Tri posna recepta koja će nam retko kada pasti na pamet

Recepti
13:44h Autor:
3 POSNA RECEPTA KOJA VAM NIKADA NE BI PALA NA PAMET: Prave domaćice znaju kako da najbolje iskombinuju namirnice
Grašak, Foto: Shutterstock

U vreme posta, često smo suočeni s izazovom kako pripremiti ukusne i raznovrsne obroke bez upotrebe mesa i mlečnih proizvoda kada su dani posta.

Kako bismo vam olakšali ovaj period, predstavljamo vam tri jednostavna, a istovremeno ukusna recepta koji se prave veoma jednostavno.

Bolonjeze sa sojinim ljuspicama:

Sastojci:

  • 200g sojinih ljuspica
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 šolje pasiranog paradajza
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica origana
  • So, biber po ukusu
  • Integralna testenina

Uputstvo:

Sojine ljuspice prelijte vrelom vodom i ostavite da nabubre.

Na maslinovom ulju propržite sitno seckan crni luk, šargarepu i beli luk.

Dodajte oceđene sojine ljuspice i dinstajte dok ne postanu sočne.

Umešajte pasirani paradajz, origano, so i biber. Kuvajte na srednje jakoj vatri dok sos ne dobije gustinu.

Poslužite preko integralne testenine.

bolonjeze
foto: Igy the cook

Sočivo:

Sastojci:

  • 2 šolje kuvanog sočiva
  • 1 crni luk
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica kima
  • So, biber po ukusu

Uputstvo:

Na maslinovom ulju propržite sitno seckan crni luk, šargarepu, krompir i beli luk.

Dodajte kuvano sočivo i kim, pa sve dinstajte dok povrće ne omekša.

Posolite, pobiberite po ukusu i poslužite toplo.

sočivo
foto: printscreen/youtube/ vege mark

Riblja čorba od tunjevine:

Sastojci:

  • 1 konzerva tunjevine u sopstvenom soku
  • 1 crni luk
  • 2 šargarepe
  • 1 krompir
  • 100 grama graška
  • nekoliko šampinjona po ukusu
  • So, biber, suvi začin po ukusu
  • pola šolje griza

Uputstvo:

Na maslinovom ulju propržite sitno seckan crni luk, šargarepu, krompir.

Dodajte tunjevinu, grašak i šampinjone nalijte vodom, posolite, pobiberite, dodajte suvi začin i kuvajte dok povrće ne omekša.

Pred kraj razmutite pola šolje griza i dodajte u čorbu.

Poslužite ukrašeno iseckanim peršunom.

Posni paprikaš, Grašak, Paprikaš
foto: Profimedia

Uživajte u ovim jednostavnim, a ukusnim posnim jelima tokom posta!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs