Sastojci za krompirušu:
- 500gr. kora za pitu
- 1kg. krompira
- 6-7 glavica crnog luka
- Ulje, so, biber.
Kore kvasiti kombinacijom ulja i mineralne vode. Filovati, motati i peći.
Sastojci za kupusaru:
- 500gr. kora za pitu
- 1kg. kiselog kupusa
- Ulje, biber
Kore kvasiti mineralnom vodom i uljem. Motati i stavljati u pleh. Peći na 200 stepeni oko pola sata.
Sastojci za manastirsku pitu:
- 500 grama kore za pitu
- 2-3 praziluka
- 2 crvene paprike
- 2 ljute papričice
- 500gr. šampinjona
- 300gr. sojinih ljuspica
- Ulje, soli, biber, origano
Kore kvasiti mineralnom vodom i uljem. Sve tri pite peći u zagrejanoj rerni na 200c/25-30min. Ceo postupak pogledajte u videu ispod teksta.
Bonus video: