STARINSKI RECEPT ZA NAJUKUSNIJE BUHTLE NA SVETU: Nakon serviranja nestaju sa tanjira brzinom svetlosti

Buhtle su starinski kolač koji najbolje ispadne kada se pravi po starom, originalnom receptu.

Recepti
Autor:
STARINSKI RECEPT ZA NAJUKUSNIJE BUHTLE NA SVETU: Nakon serviranja nestaju sa tanjira brzinom svetlosti
Starinski recept za najukusnije buhtle., Foto: printscreen/youtube/Kuhinja Valentina Mašković

One su toliko sočne, mekane i dobre da će vam zaista već nakon prvog pravljenja biti jasno da je ovo definitivno najbolji recept za buhtle. Prijatno!

Ovo ukusno i mekano pecivo možete puniti različitim vrstama džema i marmelada ali i kremom, orasima...

Sastojci:

  • 800gr. brašna
  • 200ml. mleka
  • 100ml. vode
  • 80-100gr. otopljenog putera
  • 1 jaje
  • 4-5 kašika šećera
  • 30gr. kvasca
  • prsohvat soli
  • kora od jednog limuna
  • 2 kesice vanil šećer.

Fil:

  • 400gr. džema
  • 3 kašike nutele
  • 4 kašike mlevenih oraha

Priprema:

Pomešati sve sastojke i dobro ih umešati kako ne bi bilo grudvica. Prvo mešati varjačom pa potom testo umesiti rukama i razvući pa podeliti na kockice.

Buhtle
foto: printscreen/youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Puniti ih filom i formirati buhtle od testa. Ređati ih u pleh i preliti sa 200g otopljenoh putera.

Tako pripremljene peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni nekih 10-15min a ukoliko pečete na 180stepeni onda 20min.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs