TURSKI PILAV JE SAVRŠEN RUČAK: Vole ga i veliki i mali, a sadrži sve zdrave namirnice - idealan obrok koji se obožava

Naša današnja ideja za ručak je turski pilav koji se sprema brzo i jednostavno

Recepti
Autor:
TURSKI PILAV JE SAVRŠEN RUČAK: Vole ga i veliki i mali, a sadrži sve zdrave namirnice - idealan obrok koji se obožava
Foto: Printscreen/youtube

Pilav ili rižoto, sprema se relativno brzo i lako, a ukus je neverovatno dobar.

Potrebno je:

  • 1kg.piletine
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 paškanat
  • 1 celer
  • 2 šargarepe
  • 3 struka mladog luka
  • 3 male kafene šoljice pirinča
  • Suvi začin, so, biber

Priprema: Pileće batake ispržiti u ulju da postanu zlatno smeđi. Izvaditi ih iz masnoće, a u toj istoj masnoći prodinstati sitno seckan luk, rendan paškanat, celer, šargarepu i mladi luk. Dodati i pirinač da pokupi masnoću. Dodati začine pa u promešati. Sve preručiti u tepsiju. Preko pirinča sa povrćem dodati piletinu, naliti vodom i vratiti u rernu da se sve zapeče oko pola sata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs