oKrepite stomak

ČORBA SVAŠTARA: Prepuna vitamina i ukusna do bola, a za DOBAR RUČAK vam ne treba ništa više od toga

Jela na kašiku su uvek najzdravija varijanta, a ako nemate ideju šta da skuvate - spremite čorbu svaštaru

Recepti
Autor:
ČORBA SVAŠTARA: Prepuna vitamina i ukusna do bola, a za DOBAR RUČAK vam ne treba ništa više od toga
Kako se sprema čorba svaštara?, Foto: Bakina kuhinja

Napravite čorbu svaštaru koja će vašoj porodici obezbediti izvor minerala i vitamina.

Sastojci:

  • 1 šargarepa
  • 2 kašike ulja
  • 1 krompir
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 sveža paprika
  • šaka graška
  • šaka cvetova karfiola
  • malo peršuna
  • 2 kašike brašna
  • 1 žumance
  • 2 kašičice pavlake
  • 1 l vode
  • so i biber
    posno jelo, posno, obrok, čorba, posna čorba, posna hrana
    foto: Profimedia

Priprema:

1. U šerpu staviti ulje i izrendati šargarepu, dinstati dok ne porumeni, pa doliti litar vode. Kad proključa, dodati grašak, karfiol, papriku, krompir i crni luk isečen na kockice. Posoliti, dodati kašiku biozačina i ostaviti na slaboj vatri da se kuva.

2. Kad je povrće skuvano, napraviti smesu koji će zgusnuti čorbu, začiniti čorbu i posuti je sitno iseckanim peršunom.

3. Smesa: u pola šolje vode umutiti dve kašike brašna, žumance i pavlaku.

4. Jelo poslužiti dok je toplo.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs