Napravite čorbu svaštaru koja će vašoj porodici obezbediti izvor minerala i vitamina.
Sastojci:
- 1 šargarepa
- 2 kašike ulja
- 1 krompir
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 sveža paprika
- šaka graška
- šaka cvetova karfiola
- malo peršuna
- 2 kašike brašna
- 1 žumance
- 2 kašičice pavlake
- 1 l vode
- so i biber
Priprema:
1. U šerpu staviti ulje i izrendati šargarepu, dinstati dok ne porumeni, pa doliti litar vode. Kad proključa, dodati grašak, karfiol, papriku, krompir i crni luk isečen na kockice. Posoliti, dodati kašiku biozačina i ostaviti na slaboj vatri da se kuva.
2. Kad je povrće skuvano, napraviti smesu koji će zgusnuti čorbu, začiniti čorbu i posuti je sitno iseckanim peršunom.
3. Smesa: u pola šolje vode umutiti dve kašike brašna, žumance i pavlaku.
4. Jelo poslužiti dok je toplo.
Bonus video: