Bingo torta savršena je kombinacija piškota, plazme i jafa keksa, a deca će se posebno oduševiti. Priprema nije previše komplikovana, a pored toga što je ukusna prelepo izgleda.
Sastojci:
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 6 kašika mlevenih oraha
- 1 kašika kakaoa
Za preliv kore:
- 4-5 kašika soka od pomorandže
Za fil od plazme:
- 300 g mlevene plazme
- 2 dl soka od pomorandže
- 1 margarin
- 150 g prah šećera
Za fil:
- 1 l mleka
- 4 kesice pudinga od vanile
- 2 margarina
- 300 g prah šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 kutije jafa keksa
- 3 kutije piškota
Za dekoraciju:
- 3 kesice šlag krema
Priprema:
Kora: Penasto umutiti jaja se šećerom, zatim dodati brašno prosejano sa kakaom i orahe, pa sve lagano sjediniti varjačom. Smesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni. Koru preliti sa sokom od pomorandže.
Fil od plazme: Plazmu natopiti sa sokom od pomorandže. Margarin penasto umutiti sa prah šećerom, pa dodati i natopljen keks, pa sve dobro sjediniti.
Fil: Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti prah sa pudingom, ostatak mleka bez šećera staviti da provri. U provrelo mleko dodati razmućenu smesu i kuvati uz stalno mešanje na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
2 margarina umutiti penasto sa prah šećerom pa sjediniti sa ohlađenim pudingom. Dobijeni fil podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati otopljenu čokoladu.
Filovanje: Na koru naneti fil od plazme, pa poređati jafa keks prethodno namočen u sok od pomorandže.Peko jafe naneti žuti fil. Na žuti fil porđati piškote prethodno namočene u soku od pomorandže. Preko piškota naneti fil od čokolade.
Dekoracija: Tortu premazati umućenim šlag kremom i dekorisati po želji.
Bonus video: