RECEPT ZA BOGATU BINGO TORTU: Sa 3 vrste keksa koje svi obožavaju - deca će se posebno ODUŠEVITI ukusom

Bingo torta je kombinacija tri vrtse keksa koje svi obožavamo, a sigurno se nećete zaistaviti na jednom parčetu.

Recepti
15:05h Autor:
RECEPT ZA BOGATU BINGO TORTU: Sa 3 vrste keksa koje svi obožavaju - deca će se posebno ODUŠEVITI ukusom
Recept za Bingo tortu sa 3 vrste keksa, Foto: Printscreen/youtube

Bingo torta savršena je kombinacija piškota, plazme i jafa keksa, a deca će se posebno oduševiti. Priprema nije previše komplikovana, a pored toga što je ukusna prelepo izgleda.

Sastojci:

Za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika mlevenih oraha
  • 1 kašika kakaoa

Za preliv kore:

  • 4-5 kašika soka od pomorandže

Za fil od plazme:

  • 300 g mlevene plazme
  • 2 dl soka od pomorandže
  • 1 margarin
  • 150 g prah šećera

Za fil:

  • 1 l mleka
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 2 margarina
  • 300 g prah šećera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 3 kutije jafa keksa
  • 3 kutije piškota

Za dekoraciju:

  • 3 kesice šlag krema
    Tortu će posebno obožavati mališani
    Tortu će posebno obožavati mališani foto: Printscreen/youtube

Priprema:

Kora: Penasto umutiti jaja se šećerom, zatim dodati brašno prosejano sa kakaom i orahe, pa sve lagano sjediniti varjačom. Smesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni. Koru preliti sa sokom od pomorandže.

Fil od plazme: Plazmu natopiti sa sokom od pomorandže. Margarin penasto umutiti sa prah šećerom, pa dodati i natopljen keks, pa sve dobro sjediniti.

Fil: Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti prah sa pudingom, ostatak mleka bez šećera staviti da provri. U provrelo mleko dodati razmućenu smesu i kuvati uz stalno mešanje na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

2 margarina umutiti penasto sa prah šećerom pa sjediniti sa ohlađenim pudingom. Dobijeni fil podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati otopljenu čokoladu.

Filovanje: Na koru naneti fil od plazme, pa poređati jafa keks prethodno namočen u sok od pomorandže.Peko jafe naneti žuti fil. Na žuti fil porđati piškote prethodno namočene u soku od pomorandže. Preko piškota naneti fil od čokolade.

Dekoracija: Tortu premazati umućenim šlag kremom i dekorisati po želji.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs