NAJBOLJI RECEPT ZA KREMPITU: Najkremastiji i najvazdušastiji krem koji ste ikada probali, a lako se pravi

Isprobajte najbolji recept za krempitu čiji ukus će vas oduševiti na prvi zalogaj.

Recepti
11:27h Autor:
NAJBOLJI RECEPT ZA KREMPITU: Najkremastiji i najvazdušastiji krem koji ste ikada probali, a lako se pravi
Najbolji recept za krepitu, Foto: Printscreen/youtube

Malo ko može da odoli ukusnim krempitama, koje su najlepše kada ih sami napravite. Po ovom receptu dobićete najlepši i najvazdušastiji krem koji ste ikada probali, a sigurno će svi želeti da im otkrijete tajnu.

Sastojci:

  • 1,5 l mleka
  • 200 ml vode
  • 10 žumanaca + 10 belanaca
  • 2 – 3 vanilin šećera
  • 400 – 500 g šećera
  • 100 g gustina
  • 50 g želatina u granulama
  • 250 g lisnatog testa
    Najvazdušastiji krem koji ste probali
    Najvazdušastiji krem koji ste probali foto: Printscreen/youtube

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Za to vreme na papiru za pečenje razvući testo. Staviti da se peče na obnutom plehu do zlatno braon boje, 15 – 20 minuta. Izvaditi pečenu koru i odmah je iseći na dva dela. Višak koji preostane izmrviti kada se ohladi. Služiće vam za posipanje od gore. Dimenzije kalupa za krempitu su 35 x 25cm.

Potopiti želatin sa vodom. Odvojiti žumanca od belanaca, dodati gustin, vanilin šećer i šećer i naliti malo mleka. Dobro izmešati, da nema grudvica, a ostak mleka staviti na vatru da provri. Kada mleko provri zakuvati smesu i mešati dok se malo ne zgusne.

Skloniti sa vatre i provremeno promešati dok vi mutite belanca. Belanca mutiti nekih 10 minuta u većoj posudi. E sad bi vam trebala jedna velika plastična posuda u koju ćete staviti skuvan krem i dodavati belanca uz mućenje.

Mutiti dok se sve ne poveže, da nemate penastih delova. Sipati sve preko kore, poravnati, a onda posuti izmrvljenim delovima kore. Ostaviti preko noći u frižider. Po želji pred služenje posuti šećerom u prahu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs