DOMAĆA PILEĆA PAŠTETA: Napravite sami zdrav namaz u kome nema aditiva i konzervansa, brzo i jednostavno

Brzo i lako pripremite domaću pileći paštetu u kojoj će uživati cela porodica.

Recepti
Autor:
DOMAĆA PILEĆA PAŠTETA: Napravite sami zdrav namaz u kome nema aditiva i konzervansa, brzo i jednostavno
Kako se pravi domaća pileća pašteta, Foto: Printscreen/youtube

Za domaću pileću paštetu vam ne treba mnogo vremena za pripremu, a ovaj recept će posebno oduševiti najmlađe koji za doručak najčešće biraju razne mazalice. Ukoliko je pripremite na ovaj način bićete sigurni da će pojesti zdrav obrok bez aditiva i konzervansa. Poslužite je uz prepečeni tost ili domaći hleb.

Sastojci:

  • 1 kg pilećih bataka sa karabatkom
  • 1 glavica luka
  • 125 g putera
  • 2 + 1 kašičice soli
  • 1/3 kašičice bibera
  • 150-200 ml pilećeg bujona
    Domaća pašteta je mnogo ukusnija od kupovne
    Domaća pašteta je mnogo ukusnija od kupovne foto: Shutterstock

Priprema:

U šerpu staviti batake i luk, naliti sa 2 litra vode, dodati 2 kašičice soli, kuvati do vrenja, pa na srednjoj vatri, poklopljeno, onoliko dugo koliko je potrebno da meso maltene spadne sa kostiju (oko 1.5 h). U vodu se može dodati i neka zelen (šargarepa, koren peršuna, koren celera) a i ne mora ništa.

Luk odstraniti, a batake, čim se prohlade dovoljno da se sa njima može raditi rukama, odvojiti od kostiju i hrskavice. Kožu možete i ne morate ostaviti, ja sam ostavila. Od jednog kilograma sirovih bataka bi trebalo da se dobije nešto više od 500 g mesa bez kostiju. Ubaciti meso u blender, dodati otopljeni puter, 1 ravnu kašičicu soli, 1/3 kašilice bibera i 150-200 ml supe od bataka. Izblendirati u glatku kašu, koja će u ovom stanju biti relativno meka. Probati, dodati soli i bibera ako treba, prebaciti u posudu sa poklopcem i ostaviti u frižideru da se stegne.

(Stil/Proverenirecepti.com)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs