NAJBRŽA I NAJUKUSNIJA VEČERAS IZ TIGANJA: Turska pogača je sve što će vam biti potrebno večeras

Beskvasni hleb ili turska pogača sa filom može da posluži kao savršena i brza večera

Recepti
20:18h Autor:
NAJBRŽA I NAJUKUSNIJA VEČERAS IZ TIGANJA: Turska pogača je sve što će vam biti potrebno večeras
Kako se pravi turska pogača?, Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 800 gr brašna
  • 2 kašičice soli
  • voda sobne temperature po potrebi

Fil:

  • 300 gr blitve
  • 1 crvena paprika
  • 2 ljute papričice
  • 150-200gr parizera
  • Za premazivanje:
  • 200 gr putera ili margarina
  • 100ml. ulja + 100ml. za premazivanje tiganja tokom pečenja

Priprema: Prvo umesite testo tako što ćete izmešati brašno, so i vodu. Ovo je beskvasni hleb sa filom. Testo podelite u jufkice i ostavite da se testo odmori dok pravite fil.

Potom napravite fil tako što ćete iseckati blitvu, sitno iseckajte papriku i papričicu, a potom svemu tome dodajte i parizer.

Prvu jufkicu razvaljajte što tanje sa oklagijom, pospite je sa otopljenim maslacem i magarinom, a potom preko nje stavite drugu jufkicu koju ste isto rastanjili. Isecite na velike froncle, pa uvijte u pužiće. Pužić razvaljajte u širinu tiganja pa pržite s jedne i s druge strane.

Postupak pogledajte na snimku ispod teksta:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs