RECEPT DANA: Naučite da spremate kremenadle sa jabukama na gurmanski način - čisto savršenstvo

Kremenadle su nepresušan izvor ideja, a ako ih spremite na ovaj način dobićete pravo gurmansko iskustvo

Recepti
Autor:
RECEPT DANA: Naučite da spremate kremenadle sa jabukama na gurmanski način - čisto savršenstvo
Kako se prave kremenadle sa jabukama?, Foto: Tripod production

Potrebno je:

  • 2 svinjske krmenadle
  • 3 čena belog luka
  • Prstohvat soli
  • Maslinovo ulje
  • 1 jabuka
  • 1 kašika žutog šećera
  • Grančica majčine dušice
  • Grančica ruzmarina
  • Šolja palente
  • 1 nar
  • Kašičica cimeta
  • Jabukovo sirće

Priprema: Odstraniti koske od krmenadli. Preko krmenadli izrendati beli luk, posoliti i dodati maslinovo ulje. Jabuke iseći na kriške i uvaljati ih u žuti šećer. U zagrejanom tiganju ispržiti krmenadle, a zatim i jabuke. Na kraju dodati nar, cimet i jabukovo sirće.

Prilog palenta: U zagrejanu vodu dodati beli luk, majčinu dušicu i na kraju palentu. Sve dobro mešati.

Krmenadle sa jabukama servirati sa palentom. Radi dekoracije dodati majčinu dušicu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs