Ako ste već zapisali recept za ukusne salate za Uskrs, vreme je da sačuvate i ovaj recept za punjena jaja:
Jaja sa pečurkama
Potrebno je:
- Majonez
- Kiselo mleko ili grčki jogurt
- ulje
- prženi luk
- pečurke
- vlašac
- so i biber
Priprema: Skuvana jaja oljuštite i ostavite sa strane. Pečurke izrendajte, kao i luk i propržite sa malo ulja. U prodinstane pečurke i luk dodajte žumance, kiselo mleko i majonez, so i biber. Punite jaja ovom smesom, a po vrhu pospite vlašac.
2. Jaja sa lososom
Potrebno je:
- Jaja
- dimljeni losos
- krem sir
- kisleo mleko
- mirođija
- so i biber
Priprema: Jaja oljuštite i isecite na pola. Žumance sjedinite sa lososom, krem sirom, kiselim mlekom, mirođijom i začinima. Punite jaja.
3. Jaja sa tunjevinom
Potrebno:
- jaja
- tunjevina
- majonez
- grčki jogurt
- kiseli krastavčići
- so i biber
- vlašac
Priprema: Jaja skuvajte, oljuštite i isecite na pola. U činiju sjedinite tunjevinu, majonez, grčki jogurt, kisele krastavčiće, so i biber. Ovom smesom punite jaja pa ih pospite sa vlašcem.
4. Tartarska jaja
Potrebno je:
- Jaja
- majonez
- grčki jogurt
- kiseli krastavčići
- crveni luk
- marinirane kisele pečurke
- so i biber
- vlašac
Priprema: Jaja oljuštite pa im izvadite žumance. Žumance, majonez, grčki jogurt, crveni luk, kisele pečurke, kisele krastavčiće, so i biber - sjedinite. Tim nadevom punite jaja, pa ih pospite sa seckanim vlašcem.
5. Prolećna jaja
Potrebno je:
- Jaja
- krem sir
- grčki jogurt
- krastavci
- rotkvice
- vlašac
- so i biber
Priprema: Izrendajte rotkvice, a iseckajte svež krastavac. Dodajte im žumance, jogurt, so i biber. Sve izmešajte pa tom smesom punite jaja.
6. Jaja sa sirom i slaninom
Potrebno je:
- jaja
- slanina
- rendan kačkavalj
- majonez
- grčki jogurt
- vlašac
- so i biber
Priprema: Jaja skuvajte i očistite. Izvadite im žumance. Slaninu ispržite pa je iseckajte na sitno. Izmešajte majonez, slaninu, žumance, vlašac, so i biber. Tim filom punite jaja.
Pogledajte detaljno kako se sve sprema u videu ispod: