5 UKUSNIH SALATA ZA USKRS: Savršen prilog uz roštilj ili pečenje, prave se brzo, a neverovatno su zdrave

Uskršnji jelovnik zahteva ukusne i raznovrsne salate koje su pravi hit među domaćicama

Recepti
Autor:
5 UKUSNIH SALATA ZA USKRS: Savršen prilog uz roštilj ili pečenje, prave se brzo, a neverovatno su zdrave
5 recepata za 5 uskršnjih salata, Foto: Printscreen/youtube

Uskršnja trpeza mora biti raznolika: osim pogače i slatkih đakonija, šarenih jaja i pita, salate su takođe deo nezaobilaznog vaskršnjeg menija.

Danas vam donosimo 5 recepata za 5 raznovrsnih i ukusnih uskršnjih salata:

1. Salata sa tortelinama, šunkom, sirom i majonezom

Potrebno:

  • Pakovanje torelina
  • 100 grama šunke
  • 150 grama kačkavalja
  • 2 crvene sveže paprike
  • pola velikog krastavca
  • pola konzerve kukuruza šećerca
  • 1 veza vlašca
  • 3 kašike kiselog mleka
  • 3 kašike majoneza
  • so i biber

Priprema: Torteline skuvajte i prohladite, pa u činiju sa njima dodajte seckanu šunku, kačkavalj, paprike, kastavce, kukuruz šećerac, majonez i kiselo mleko, so i biber. Sve izmešajte, dodajte vlašac i poslužite.

Salata
foto: Pritnscreen/youtube/FIT KUCHNIA - Martyna Loch

2. Salata u slojevima sa jajima, kukuruzom i graškom

Potrebno je:

  • 6 kuvanih jaja
  • Sir
  • 6 komada kiselih krastavčića
  • 1 veza vlašca
  • 1 veza rotkvica
  • Grašak iz konzerve
  • Kukuruz iz konzerve
  • 4 kašike jogurta
  • 4 kašike majoneza
  • So i biber.

Priprema: Rotkvice izrendajte, jaja skuvajte ili iskoristite ona ispucala uskršnja jaja, a onda ih iseckajte na sitno, zatim sir izrendajte, izmešajte u posebnu činiju kiselo mleko i majonez i začine, krastavčiće iseckajte, - sve ovo predstavlja pripremu.

Slažete salatu u činiju tako što prvo stavite jaja, pa seckan vlašac pa sloj majoneza i kiselog mleka, onda stavljate grašak, kukuruz, rotkvice, sloj majoneza i kiselo gmleka, pa rendan kačkavalj i vlašac.

Salata
foto: FIT KUCHNIA - Martyna Loch

3. Salata sa tortelinama, fetom, sušenim paradajzom i rukolom.

Potrebno je:

  • Torteline
  • 4 kašike semenki suncokreta
  • feta sir
  • 4 šake sveže rukole
  • 7 komada suvog mariniranog paradajza
  • 1 crvena paprika
  • so i biber

Priprema: Torteline skuvajte i ostavite da se prohlade. Zatim paradajz i papriku iseckajte na sitno. Fetu izmrvite. U činiju stavite torteline, sekcano povrće, seckanu rukolu, sir i začine. Dodajte i semenke suncokreta. Promešajte i poslužite.

Salata
foto: Printscreen/youtube/

4. Tartarska salata sa jajima i kiselim krastavčićima

Potrebno je:

  • 6 kuvanih jaja
  • 6 kiselih krastavčića
  • marinirane pečurke
  • 1 glavica crvenog luka
  • mirođija
  • veza vlašca
  • 2 kašike kiselog mleka
  • 2 kašike majoneza
  • so i biber

Priprema: Isecakti jaja, kao i krastavčiće, ali i pečurke i crni luk. Iseckati vlašac i mirođiju. Sve staviti u činiju, dodati jogurt i majonez kao i so i biber. Promešati i poslužiti.

Salata
foto: Printscreen/youtube

5. Salata sa jajima, ananasom i šunkom

Potrebno je:

  • 6 komada kuvanih jaja
  • ananas iz konzerve
  • šunka
  • kukuruz iz konzerve
  • celer
  • kiselo mleko i majonez
  • so i biber

Priprema: Iseckajte jaja, šunku i ananas. Celer izrendajte. Izmešajte kiselo mleko i majonez, pa dodajte so i biber. Sve promešajte i poslužite.

Salata
foto: Printscreen/youtube

Kako se prave sve ove salate pogledajte u videu:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs