Ukoliko ste u žurbi i ne možete da stignete baš sve, predlažemo da spremite kolač od višanja i vanile koji se topi u ustima.
Sastojci:
- 4 pakovanja piškota
Fil sa višnjama:
- 600 grama višanja
- 300 ml soka od višanja
- 6-8 kašika šećera
- 3 kašike gustina
- 50grama putera ili margarina
Fil vanila:
- 600 ml mleka
- 2 pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 200gr putera ili margarina
- 50grama kokosa
- 100gr šlag kreme umućene.
Glazura:
- 200grama crne čokolade
- 180gr slatke pavlake
Priprema: Prvo pripremite fil tako što ćete mleko sipati u šerpu. Stavite 8 kašika šećera u mleko, pa pustite da mleko proključa. Skuvajte puding u tom mleku. Ostavite puding sa strane. Kada se puding malo prohladi dodati mu puter i izmešajte. Dodajte u masu i 50 grama kokosa. To preručite u posudu i ostavite da se prohladi.
Fil od višanja pripremite tako što ćete u sok od višnje dodati gustin, a potom i šećer i pustite da se šećer otopi. Dodajte višnje i sve ukuvajte u glatku smesu. U prohlađen fil dodajte 50 grama putera.
Filujte torticu tako što ćete staviti sloj piškota natopljenih u mleku pa žuti, a potom crveni fil, pa opet piškote i sve dok ne potrošite materijal. Sve prelijte filom od čokolade i slatke pavlake i ostaviti jedan dan da se kolač dobro natopi. Prohladite i poslužite.