USKRŠNJA POSLASTICA BEZ JAJA I BEZ PEČENJA: Sočni i kremasti kolač koji se sprema za 30 minuta

Uskršnji kolač može brzo i lako da se napravi, a ovaj recept je dokaz te tvrdnje

Recepti
Autor:
USKRŠNJA POSLASTICA BEZ JAJA I BEZ PEČENJA: Sočni i kremasti kolač koji se sprema za 30 minuta
Kako se sprema torta od piškota i višanja?, Foto: Printscreen/youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Ukoliko ste u žurbi i ne možete da stignete baš sve, predlažemo da spremite kolač od višanja i vanile koji se topi u ustima.

Sastojci:

  • 4 pakovanja piškota

Fil sa višnjama:

  • 600 grama višanja
  • 300 ml soka od višanja
  • 6-8 kašika šećera
  • 3 kašike gustina
  • 50grama putera ili margarina

Fil vanila:

  • 600 ml mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 10 kašika šećera
  • 200gr putera ili margarina
  • 50grama kokosa
  • 100gr šlag kreme umućene.

Glazura:

  • 200grama crne čokolade
  • 180gr slatke pavlake
    Kolač
    foto: Printscreen/youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Priprema: Prvo pripremite fil tako što ćete mleko sipati u šerpu. Stavite 8 kašika šećera u mleko, pa pustite da mleko proključa. Skuvajte puding u tom mleku. Ostavite puding sa strane. Kada se puding malo prohladi dodati mu puter i izmešajte. Dodajte u masu i 50 grama kokosa. To preručite u posudu i ostavite da se prohladi.

Fil od višanja pripremite tako što ćete u sok od višnje dodati gustin, a potom i šećer i pustite da se šećer otopi. Dodajte višnje i sve ukuvajte u glatku smesu. U prohlađen fil dodajte 50 grama putera.

Filujte torticu tako što ćete staviti sloj piškota natopljenih u mleku pa žuti, a potom crveni fil, pa opet piškote i sve dok ne potrošite materijal. Sve prelijte filom od čokolade i slatke pavlake i ostaviti jedan dan da se kolač dobro natopi. Prohladite i poslužite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs