Prava ideja za ručak dolazi nam od kuvara Raše Vlačića koji je za ovu priliku pripremio rolovani ili kombo ćevap:

Potrebno:

  • 300g mlevenog junećeg mesa
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat bibera
  • Kašika suve mlevene paprike
  • 100g kačkavalja
  • Grančica ruzmarina
  • Ulje
  • 1 paprika
  • Prstohvat peršuna

Priprema: Crni luk iseći što sitnije, beli luk izrendati. Crni i beli luk sjediniti sa mlevenim junećim mesom. Posoliti i pobiberiti, i dodati malo aleve paprike. Na alu foliji, dobijenu masu što više rastanjiti, dodati kačavalj i ruzmarin, a zatim urolati u alu foliju. Meso u alu foliji staviti u zagrejani gril tiganj, dodati malo ulja i ostaviti ga da se ispeče. Kao prilog, u isti tiganj ubaciti crni luk isečen na kolutove. Preko gotovog kombo ćevapa, dodati izrendani kačkavalj. Ćevap servirati sa lukom. Radi dekoracije dodati crvenu papriku i svež peršun.

Punjeni ćevap od junećeg mesa je pravi obrok za sve one koji se osećaju kao da im nedostaje energije da bi izgurali dan