RECEPT DANA: Kombo ćevap je pravi obrok za dane kada nam je neophodna velika snaga

Punjeni ćevap od junećeg mesa je pravi obrok za sve one koji se osećaju kao da im nedostaje energije da bi izgurali dan

Recepti
Autor:
RECEPT DANA: Kombo ćevap je pravi obrok za dane kada nam je neophodna velika snaga
Punjeni ćevap, Foto: Tripod production

Prava ideja za ručak dolazi nam od kuvara Raše Vlačića koji je za ovu priliku pripremio rolovani ili kombo ćevap:

Potrebno:

  • 300g mlevenog junećeg mesa
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat bibera
  • Kašika suve mlevene paprike
  • 100g kačkavalja
  • Grančica ruzmarina
  • Ulje
  • 1 paprika
  • Prstohvat peršuna

Priprema: Crni luk iseći što sitnije, beli luk izrendati. Crni i beli luk sjediniti sa mlevenim junećim mesom. Posoliti i pobiberiti, i dodati malo aleve paprike. Na alu foliji, dobijenu masu što više rastanjiti, dodati kačavalj i ruzmarin, a zatim urolati u alu foliju. Meso u alu foliji staviti u zagrejani gril tiganj, dodati malo ulja i ostaviti ga da se ispeče. Kao prilog, u isti tiganj ubaciti crni luk isečen na kolutove. Preko gotovog kombo ćevapa, dodati izrendani kačkavalj. Ćevap servirati sa lukom. Radi dekoracije dodati crvenu papriku i svež peršun.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs