Uskrs nam je pred vratima, a ako razmišljate šta za deset, naš predlog su čokoladne oblande:

Sastojci:

  • 300 ml. mleka
  • 300gr. šećera
  • 250gr. putera ili margarina
  • 200gr. bele čokolade
  • 300gr. mlevene plazme
  • 550-600gr. čokoladnog keksa
  • 100ml. mleka za potapanje keksa

Glazura:

  • 250gr. crne čokolade
  • 200ml. slatke pavlake
  • Šarene mrvice
oblande.jpg
Foto: Printscreen/YouTube

Priprema: Mleko, šećer, puter i čokoladu stavite na ringlu da se istopi. Dodajte keks i sjedinite sve. Ostavite fil da se prohladi. Toplim filom filujte oblandu. Potrebno je 3 lista oblande i čokoladni keks.

Filujete koru oblande, a potom stavljate čokoladni keks koji ste natopili u mleku. Kada završite sa postavljanjem keksa, stavite fil i tako dok ne potrošite materijal. Sve pritisnite sa nečim teškim da se malo slegne. Prelijte sa crnom čokoladom i slatkom pavlakom, pa ukrasite šarenim mrvicama ili orasima.

Uskršnji desert koji ne zahteva pečenje su oblande koje se spremaju za 20 minuta