Uskrs nam je pred vratima, a ako razmišljate šta za deset, naš predlog su čokoladne oblande:
Sastojci:
- 300 ml. mleka
- 300gr. šećera
- 250gr. putera ili margarina
- 200gr. bele čokolade
- 300gr. mlevene plazme
- 550-600gr. čokoladnog keksa
- 100ml. mleka za potapanje keksa
Glazura:
- 250gr. crne čokolade
- 200ml. slatke pavlake
- Šarene mrvice
Priprema: Mleko, šećer, puter i čokoladu stavite na ringlu da se istopi. Dodajte keks i sjedinite sve. Ostavite fil da se prohladi. Toplim filom filujte oblandu. Potrebno je 3 lista oblande i čokoladni keks.
Filujete koru oblande, a potom stavljate čokoladni keks koji ste natopili u mleku. Kada završite sa postavljanjem keksa, stavite fil i tako dok ne potrošite materijal. Sve pritisnite sa nečim teškim da se malo slegne. Prelijte sa crnom čokoladom i slatkom pavlakom, pa ukrasite šarenim mrvicama ili orasima.