Oblande su prava olakšica u pripremi kolača, jer nam štede vreme pripreme kada poželimo da se zasladimo.

Kombinacija za fil ima na pretek, ali vam danas predstavljamo starinsku verziju sa orasima. Ako želite da od svega nekoliko sastojaka i za veoma kratko vreme napravite preukusan kolač probajte ovaj recept.

Sastojci:

1 pakovanje gotovih kora za oblandu

500 g šećera

1 vanilin šećer

125 g margarina

100 g mlevenih oraha

1 l mleka

Priprema:

Mleko stavite da da se kuva, dodajte šećer, margarin i vanilin šećer.Pred kraj dodamjte orahe. Kuvajte oko 2 sata na tihoj vatri dok se ne dobije gusti karamel.

Filujete svaki list oblande osim zadnje i na kraju pritisnete nečim težim da se listovi spoje. Secite kad se ohladi, piše stvar ukusa.

oblande-thinkstock.jpg
Foto: Thinkstock

Bonus video:

Error in getting video.

00:14
Kolač od 3 sastojka bez brašna Izvor: Instagram/clarecreated
NE PROPUSTITEReceptiRECEPT ZA NAJBOLJI USKRŠNJI KOLAČ: Vazdušast i mekan, a svi će misliti da ste ga kupili koliko je lepReceptiUSKRŠNJA POSLASTICA BEZ JAJA I BEZ PEČENJA: Sočni i kremasti kolač koji se sprema za 30 minutaReceptiUSKRŠNJA SLATKA POGAČA: Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propuštaReceptiNAJLEPŠE USKRŠNJE OBLANDE: Spremaju se za 20 minuta i predstavljaju najbolji spoj keksa i čokolade

Donosimo starinski recept za omiljeni desert - oblande sa orasima.