RECEPT ZA NAJBOLJI USKRŠNJI KOLAČ: Vazdušast i mekan, a svi će misliti da ste ga kupili koliko je lep

Oduševiće vas recept za najlepši Uskršnji kolač koji se lako pravi i uspeva iz prve i početnicima.

Recepti
Autor:
RECEPT ZA NAJBOLJI USKRŠNJI KOLAČ: Vazdušast i mekan, a svi će misliti da ste ga kupili koliko je lep
Recept za najbolji uskršnji kolač, Foto: Printscreen/youtube/

Kupovni kolači obraduju prijatnim ukusom, ali domaći su uvek lepši i korisniji. Zato smo vam pripremili recept za ovaj neverovatni uskršnji kolač, čija je priprema veoma jednostavna i sigurno će vam uspeti.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 200 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 1 kockica kvasca
  • 250 ml mleka
  • 1 kg brašna
  • korica jednog limuna
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
    Uskršnji Kolač
    foto: Printscreen/youtube

Priprema:

Jaja sa šećerom se veoma dobro umute i doda ima se limunova kora, vanila i maslac. U malo mleka se namrvi kvasac, doda se 1 kašika šećera i 1 kašika brašna i čeka se da nadođe. U duboku posudu se proseje brašno i formira se udubljenje u koju se sipa smesa od jaja, ostatak mleka i nadošli kvasac. Zamesi se testo koje se mesi duže vreme dok se ne obrazuju mehurići. Testo treba da je mekano, lako za mešanje, ali da se ne lepi. Testo se stavi na toplo da nadođe. Nakon toga ga delimo na 2 lopte. Od svake se prave dva valjka koja se pletu i uvijaju u puža i postave se u namazanu posudu za pečenje. Gotovi uskršnji kolač se ostavi na toplom da nadođe i posle ga mažemo umućenim žumancetom i malo vode i posipamo šećerom. Pečemo ga u zagrejanoj rerni na 160 stepeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs