USKRŠNJA SLATKA POGAČA: Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta

Za Uskrs je tradicija da se peku slatke pogače, stoga mi vam donosimo recept za čokoladnu pogaču

Recepti
Autor:
USKRŠNJA SLATKA POGAČA: Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
Kako se sprema uskršnja slatka pogača?, Foto: Printscreen/youtube/aurora recepti

Ako pored uskršnjih oblandi želite da napravite i slatku pogaču, ovo je pravi recept za vas:

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 8 g suvog kvasca ili 25 g svežeg
  • 200 ml mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 jaje i jedno belance
  • 100 g šećera
  • 50 ml ulja
  • 50 g putera
  • 70-80g mini čokoladni komadići
  • 1 vanil šećer
  • Malo ekstrata od vanile

Za premazivnje je potrebno:

  • 1 žumance

1 kašika mleka

slatki hleb
foto: Printscreen/youtube/aurora recepti

Priprema: Aktivirajte kvacas u mlakom mleku, a potom dodajte šećer, brašno, jaje, ulje, vanilin šećer. Ostavite testo da naraste. Kada je testo naraslo, preručite ga na radnu površinu i umesite sa uljem i maslacem. Razvaljajte na radnu površinu pa filujte komadićima čokolade i jednom kašikom šećera. Urolajte u rolat, a potom rolat isecite uzduž. Urolajte testo u oblik pužića i stavite u kalup za pečenje i ostavite 15 minuta da naraste. Premažite testo mešavinom žumanceta i mleka i pecite na tihoj vatri od 160 stepeni Celzijusa oko 45 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs