PREUKUSNE!

NAJVAZDUŠASTIJE POSNE MEKIKE KOJE STE IKADA PROBALI: Gotove su za 15-ak minuta i čak par dana OSTAJU SVEŽE I NEODOLJIVE

Recept za posne mekike obavezno zapišite, idealan je za dane posta.

Recepti
12:08h Autor:
NAJVAZDUŠASTIJE POSNE MEKIKE KOJE STE IKADA PROBALI: Gotove su za 15-ak minuta i čak par dana OSTAJU SVEŽE I NEODOLJIVE
Recept za posne mekike, Foto: Shutterstock

Sigurni smo sa su ovo najvazdužastije mekike koje ste ikada probali! Ostaju sveže čak nekoliko dana, a prave se za svega 15-ak minuta.

Idealne su za bilo koji obrok, posebno u danima posta, jer se prave bez jaja i mleka! Ukućani će se oduševiti, jer osvajaju fenomenalnim ukusom na prvi zalogaj. Možete ih kombinovati uz šta god zamislite.

Mekike
foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • 400 g brašna
  • 200 g tople vode
  • 2 supene kašike ulja
  • 1 supena kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 20 g svežeg kvasca
  • ulje za prženje
Mekike
foto: Shutterstock

Priprema:

U polovini tople vode rastvorite kvasac i šećer, dodajte 1 supenu kašiku brašna i promešajte. Ostavite na toplom da nadođe. U posudi prosejte brašno i dodajte so i ulje. Dodajte nadošao kvasac i promešajte, zamesite meko i glatko testo. Uvijte testo u streč foliju i ostavite na toplom da nadođe, da se udvostruči 3-4 puta.

Na brašnom posutu radnu površinu stavite testo, nemojte ga mesiti ponovo. Razvijte koru debljine 7-8 cm, isecite nožem na kockice ili pravougaonike i pržite u prethodno ugrejanom ulju, na tihoj vatri. Gotove mekike poređajte na ubrus da se ocedite višak masti, servirajte tople.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs