Uštipci po starinskom bakinom receptu kojima niko ne može da odoli, su idealno rešenje za večeru. Poslužite ih sa ajvarom ili kajmakom, a ovaj recept je brz i jednostavan jer nema čekanja da testo naraste.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 250 ml jogurta
- 350 g brašna
- 2 kašike ulja + za prženje
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice suvog kvasca
Priprema:
Najpre pomešajte sve suve sastojke, a potom umutite jaja s jogurtom i uljem pa postepeno dodajte u suve sastojke i mešajte dok ne dobijete srednje gusto testo. U dublji tiganj sipajte ulje 3-4 cm i ostavite da se zagrije. Kašikom vadite smesu testa i spuštajte u zagrejano ulje. Najbolje je da uštipke pržite na umerenoj temperaturi, sa svih strana i pazite da ne zagore.