TULUMBE PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU: Softane, ukusne i uspevaju baš svakoj domaćici

Tulumbe su starinski kolač kojem se svi obraduju i danas. Sprema se lako i brzo, a savršeno se slaže uz domaću kafu

Recepti
Autor:
TULUMBE PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU: Softane, ukusne i uspevaju baš svakoj domaćici
Kako se spremaju tulumbe po bosanskom receptu?, Foto: Printscreen/youtube

Ako ste savladali pravljenje baklave po starom receptu iz srca Bosne, vreme je da naučite i ovaj jednostavan recept za tulumbe:

Sastojci za agdu:

  • 1l vode
  • 700g šećera

Sastojci za testo:

  • 400ml vode
  • 150ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 400g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 5 jaja

Priprema: Prvo u šerpu stavite vodu i šećer i ostavite da proključa. Kada proključa, sklonite sa ringle da se agda ohladi.

U dublju šerpu stavite 400 ml vode i 150 ml ulja i jednu kašičicu soli. Prokuvajte tu vodu. U posebnu činiju pomešajte suve sastojke poput brašna i praška za pecivo. U ključalu vodu dodajte brašno i mešajte dok se sve ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Jaja dodajte u prohlađeno testo pa promešajte dobro. Punite kalup za tullumbe i pržite ih u ulju. Zatim ih stavite u agdu da se dobro natope, pa poslužite prohlađene, piše domacikuhar.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs